Data Centerele noastre – pregatite pentru afacerea ta

Termeni si conditii generale

Ultima revizie: 3 Martie , 2022 

Conditii Generale


– Invite Systems SRL, denumita in continuare “Furnizor” sau “InviteSys”, CUI: RO22935583, Numar Inregistrare la Registrul Comertului: J23/2538/2014, Sediul Social: Blv. Pipera, Nr.1/VI, Cladirea 1, Et.7, Voluntari, Judetul Ilfov, Romania a. Furnizorul, prin intermediul Site-ului, este furnizor autorizat de servicii de gazduire, design, promovare si tot ce poate fi reunit si denumit generic “servicii de informatica si internet”. b. Achizitiile prin Site se realizeaza prin parcurgerea pasilor indicati pentru fiecare produs. Finalizarea comenzii reprezinta punctul de pornire al relatiei contractuale dintre Furnizor si Client.


Activari servicii

a. Furnizorul isi rezerva dreptul de a refuza sau de a intarzia acele activari care contravin legislatiei in materie sau regulilor specifice fiecarui registrator in parte. Clientii vor fi informati asupra acestor intarzieri sau refuzuri de activare in maxim 24 de ore de la momentul normal al activarii.
b. Conturile de servere virtuale, grup de resurse, servere dedicate si colocare se activeaza in 4 ore de la confirmarea platii. Conturile de servicii remote desktop se activeaza in 48 de ore de la confirmarea platii.
c. Furnizorul poate refuza comenzi sau clienti pentru plati restante, folosire abuziva a Serviciilor sau alte activitati care contravin legislatiei in domeniu. d. Data scadenta sau data de expirare a unui Serviciu reprezinta ziua pana la care plata trebuie efectuata astfel incat Serviciul sa fie automat prelungit.
e. Furnizorul isi rezerva dreptul sa suspende Serviciile la data scadenta sau de expirare fara o notificare prealabila. Emiterea facturii cu 10 zile inainte de expirare reprezinta notificarea de expirare. Serviciile sunt suspendate automat in data expirarii la ora 00.00, ora Romaniei.
f. Pentru activarea Serviciilor, se va trimite un e-mail la adresa mentionata de Client la inregistrarea din formularul de comanda. Se considera Serviciul ca fiind activat in momentul in care e-mail-ul a fost trimis de catre Furnizor.

Confidentialitatea Datelor

a. Toate datele de contact si de identificare ale Clientilor pe care Furnizorul le primeste prin intermediul Site-ului sau in legatura cu Serviciile, vor fi confidentiale, Furnizorul pastrandu-le in conditii sigure.
b. Furnizorul are aprobarea ANSPDCP pentru colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal in conditii securizate.
c. Furnizorul isi rezerva dreptul de a transmite datele Clientilor care nu onoreaza comenzile, efectueaza abuzuri sau presteaza activitati neconforme cu legislatia in vigoare din Romania, etc. catre baze de date comune intre operatorii de servicii similare.
d. In cazul unor notificari oficiale primite din partea autoritatilor, conform legislatiei din Romania sau legislatiei internationale, Furnizorul va transmite datele de identificare ale Clientilor care efectueaza abuzuri sau presteaza activitati neconforme cu legislatia in vigoare din Romania sau cu legislatia internationala.
e. Furnizorul are obligatia de a pastra in conditii de securitate datele de acces ale Clientilor existenti si de a furniza aceste date numai persoanelor desemnate la inregistrarea contului.
f. Efectuarea comenzilor, inscrierile sau modificarile datelor de contact principale care nu sunt conforme cu realitatea(Nume si Prenume, Nume Companie, CNP, CUI, Nr. Registru Comertului, Localitate, Judet, Tara) reprezinta fals in declaratii si poate fi interpretat ca tentativa de frauda.
g. Furnizorul isi rezerva dreptul de a solicita Clientilor copii ale actelor de identitate/de idetificare pentru a verifica conformitatea acestora cu datele din formularul de comanda.
h. In cazul neprezentarii documentelor de identitate/de identificare solicitate, Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda imediat toate serviciile contului vizat la Art. 3/alin. g.
i. Furnizorul nu va restitui platile efectuate de conturi vizate de Art. 3/alin. f. daca se dovedeste falsul in completarea formularului de comanda.
j. Nu este permisa efectuarea comenzilor prin proxy sau alte metode de ascundere a identitatii. Conturile astfel create vor fi imediat sterse.
k. Clientii care nu au minim varsta de 16 ani la data crearii contului vor putea activa doar cu un cont pe numele unuia din parinti sau tutore legal. Conturile celor sub 16 ani vor fi imediat inchise si Serviciile suspendate pana la clarificarea situatiei juridice a contului. Prin aceasta prevedere se intelege transferul raspunderii juridice cu privire la actiunile minorilor catre reprezentantii lor legali.
l. Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda si notifica acei Clienti care nu respecta conformitatea cu formularul de date.


Plata Serviciilor

a. Plata Serviciilor se face pe baza facturii proforme primite pe email de catre Client. Confirmarea platii se transmite pe email sau fax.
b. Niciun Serviciu achizitionat nu cuprinde obligatia Clientului de a continua colaborarea dupa expirarea perioadei platite. Furnizorul va incerca sa extinda perioada de colaborare prin programul de fidelitate oferit Clientilor.


Garantii de Functionare

a. Furnizorul raspunde de functionarea in bune conditii a Serviciilor si produselor oferite. Raspunderea pentru continutul Clientilor stocat pe achipamentele InviteSys apartine exclusiv acestora, Clientii despagubind Furnizorul pentru orice prejudiciu creat datorita continutului site-ului lor.
b. Furnizorul ofera o perioada de 5 zile de la activarea Serviciului in care Clientul poate cere returnarea banilor (plata a fost realizata, dar din diferite motive Clientul nu mai doreste continuarea colaborarii – acesta poate solicita restituirea platilor efectuate). Serviciile pentru care banii nu se returneaza sunt cele de Licente Software, Servere Dedicate si Inregistrare Domenii.
c. Restituirea sumelor achitate are anumite restrictii. Pentru platile prin SMS aceasta restituire se face doar in contul Client iar sumele pot fi utilizate la plata unor Servicii sau comenzi viitoare. Procesatorii acestor metode de plata nu au disponibil serviciul Refund. Pentru toate celelalte modalitati de plata restituirea se poate face si efectiv. d. Pentru servicii care necesita licente software si servere dedicate returnarea sumelor achitate nu se va procesa intrucat aceste Servicii presupun eforturi si costuri de activare.
e. Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica preturile si continutul pachetelor de Servicii oferite in functie de cerintele pietii si strategia de marketing aleasa, fara a fi necesara notificarea si/sau acordul vreunui Client in acest sens. Serviciile deja platite se vor pastra pe cat posibil pana la expirarea perioadei contractuale sau se vor inlocui cu alte servicii cu facilitati similare.
f. Returnarea sumelor deja achitate pentru Servicii se realizeaza doarprimei comenzi a fiecarui Client si nu se aplica si comenzilor ulterioare, aceasta optiune reprezentand posibilitatea de testare a calitatii Serviciilor Furnizorului.


Actiuni Ilicite

a. Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda serviciile Clientilor care abuzeaza de resursele alocate sau fac interventii nepermise care contravin legislatiei in vigoare.
b. Pentru toate serviciile furnizate, Furnizorul nu accepta utilizarea materialelor si informatiilor cu caracter ilegal.
c. Actiunile ilegale, scanarile de sisteme, phising-ul, SPAM-ul sau alte actiuni de natura a afecta alti utilizatori sau provideri vor fi imediat inregistrate, Serviciile vor fi suspendate iar detinatorii vor fi declarati la Oficiul Roman Antifrauda si la Politie.
d. Toti detinatorii de servicii furnizate de InviteSys sunt in totalitate raspunzatori pentru ceea ce se intampla pe serverul/contul lor. Clientii trebuie sa se abtina de la efectuarea de comenzi si activari de servicii ale caror continut nu il stapanesc indeajuns si al caror scut de securitate nu il pot asigura.


Reguli ANTISPAM

a. Furnizorul nu permite trimiterea a mai mult de 500 de emailuri pe zi tocmai pentru a preveni actiuni eventuale de SPAM. Furnizorul isi rezerva dreptul sa suspende sau chiar sa inchida conturile care apeleaza la aceasta metoda de promovare.
b. In cazul in care Clientul necesita asistenta in promovarea site-ului sau, poate contacta Furnizorul in acest sens. NU SE APELEAZA LA SPAM. Amenda aplicabila pentru SPAM in Romania este de minim 5 000 RON.
c. Scripturile care trimit newsletter sau informari catre utilizatori trebuie sa fie conforme cu cerintele antispam in vigoare, respectiv sa trimita grupuri mici de emailuri in unitati de timp rezonabile. NU se folosesc scripturi neverificate pentru email care pot aduce doar neplaceri.


Forta Majora

Furnizorul garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor Clientilor in conditii normale de utilizare. In caz de forta majora, atacuri informatice, calamitati naturale sau intreruperi regionale de resurse Furnizorul se obliga sa depuna toate diligentele pentru remedierea in cel mai scurt timp a pagubelor si sa puna la dispozitia Clientilor cele mai recente backup-uri de siguranta detinute. In cazul intreruperii sau pierderii datelor din cauzele mentionate mai sus Furnizorul se obliga sa actioneze in instanta impotriva celor raspunzatori si sa ofere Clientilor sai intreaga asistenta necesara constituirii alaturi de Furnizor ca parti vatamate pentru recuperarea daunelor. Pentru astfel de evenimente nu se restituie la cerere sumele achitatesi nici nu se platesc daune de catre Furnizor. Pentru evitarea acestor evenimente sau pentru reducerea efectelor lor Furnizorulva realiza lunar backup-uri de siguranta pe servere offline.


Protectie Anti-Flood

a. Furnizorul dispune de echipamente de protectie impotriva atacurilor de tip flood. Este bine cunoscut faptul ca flood-ul nu poate fi inlaturat total ci doar depistat si filtrat cu ajutorul unor echipamente special configurate.
b. In momentul sesizarii unui atac de tip flood in retea echipamentele Furnizorului vor declansa monitorizarea si filtrarea cererilor. Din cauza filtrarii si unele cereri valide vor fi anulate, fapt ce poate duce la incetinirea sau intreruperea pentru scurt timp a activitatii site-urilor locate pe serverul atacat.
c. Atacurile de tip flood se considera caz de forta majora. Intreruperile generate de asemenea incidente nu se includ in downtime si nu constituie motiv de incetare a Contractului de prestari servicii gazduire.
d. Furnizorul isi rezerva dreptul de a inchide imediat acele conturi de gazduire, reseller, vps, radio sau servere dedicate care primesc atacuri flood de intensitate considerabila. Conturile inchise vor beneficia de restituirea sumei platite ramasa neacoperita de prestarea Serviciului.
e. Furnizorul se obliga sa asigure in toate locatiile protectia antiflood si sa depuna toate diligentele pentru a limita pe cat posibil efectele.


Transfer Servicii

Furnizorul ofera Clientilor sai posibilitatea de a muta dintr-un cont in altul Serviciile dorite. Mutarea domeniilor presupune in acceptiunea registratorilor schimbarea detinatorului si se efectueaza cu conditia reinnoirii acestora in prealabil. Dupa reinnoire domeniul poate fi cedat altui detinator iar acesta va beneficia de intreaga perioada de valabilitate. Mutarea tuturor celorlalte Servicii in alt cont catre alt detinator este gratuita. Solicitarea de mutare trebuie depusa de actualul detinator cu indicarea numelui si adresei de email a viitorului detinator in conditiile specificate mai sus.


Drepturile asupra Proprietarii Intelectuale

a. Sub rezerva restrictiilor si termenilor prezentati in Contractul aferent fiecarui Serviciu, Furnizorul acorda Clientului un drept de folosinta ne-exclusiva, ne-transferabila pentru utilizarea programelor software, echipamentului sau a altor materiale furnizate in baza sau in legatura cu Contractul exclusiv in scopuri interne si numai si in masura in care este necesar pentru utilizarea Serviciilor furnizate in baza acestuia.
b. Toate drepturile asupra proprietatii intelectuale si industriale pentru orice software, echipamente sau alte materiale inclusiv documentatia, furnizate Clientului in baza sau in legatura cu Contractul, vor fi detinute numai de Furnizor sau de furnizorii/alti proprietari de asemenea drepturi. Clientul va achizitiona numai asemenea drepturi, dupa cum acestea sunt acordate Clientulului in Contract.
c. Furnizorul va face eforturi rezonabile pentru a se asigura ca folosirea de catre Client a programelor software, echipamentului sau altor materiale furnizate de Furnizor in legatura cu Serviciile nu va incalca drepturile de proprietate sau drepturile asupra proprietatii intelectuale a nici unei terte parti.


Litigii

a. Toate serviciile furnizate de catre Furnizor sunt furnizate conform legislatiei din Romania.
b. Partile convin ca toate neintelegerile privind validitatea Contractului sau rezultate din interpretarea, executarea sau incetarea acestuia sa fie rezolvate pe cale amiabila de reprezentantii lor.
c. In cazul in care nu este posibila rezolvarea disputelor pe cale amiabila, Partile se vor adresa Instantelor judecatoresti competente de la sediul Furnizorului.
d. Succesorii legali ai Partilor se subroga drepturilor si obligatiile stabilite prin Contract.


Frauda pe Internet

a. Furnizorul isi rezerva dreptul si isi asuma obligatia de a opri neintarziat orice actiune frauduloasa in spatiul virtual pornita de la sau catre serverele sale.
b. Termenul generic de “frauda” include atat atacuri informatice, preluari ilegale de date, scanari, actiuni de tip flood cat si utilizarea acelor continuturi artistice sau intelectuale fara drept de autor, proprietate intelectuala sau drept de utilizare.
c. Nu sunt acceptate in reteaua Furnizorului site-uri sau continuturi de tip adult neautorizate sau ilegale, irc, hub-uri, dc, boti, torente, servicii de jocuri(site-uri care deservesc jocuri sau servere virtuale care deservesc sau ruleaza jocuri). In cazul incalcarii acestui articol se va proceda la inchiderea imediata a Servicului fara returnari de sume sau alte obligatii.
d. In cazurile prevazute de Art. 15/alin a., b., si c. Furnizorul va suspenda neintarziat Serviciile in cauza fara obligatia de a plati daune sau de a restitui bani.


Servicii Web Pagini Europene

Administratorul Site-ului este Societatea Invite Systems S.R.L., CUI: RO22935583, Numar Inregistrare la Registrul Comertului: J23/2538/2014, Sediul Social: Blv. Pipera, Nr.1/VI, Cladirea 1, Et.7, Voluntari, Judetul Ilfov, Romania